Zelf een eigen WordPress website maken

Een eigen WordPress website maken? Hi! Mijn naam is Robin Mustert. Ik sta voor je klaar om de makkelijkste manier en alle mogelijkheden te laten zien.

Voor deze manier van een website bouwen heb je geen kennis van codetalen of enige technische ervaring nodig. In mijn gratis video handleiding leg ik je alles stap voor stap uit.

WordPress leren
WordPress

Beste Website Builder

zelf een website maken

Altijd Up-To-Date

eigen website

Binnen Kwartier Online

WordPress programma

Kant-En-Klare Designs

De best geteste hosting provider van 2018 is SiteGround.com

De hosting pakketten van SiteGround worden aanbevolen door de officiële organisatie achter WordPress. Verwacht meer dan genoeg opslagruimte, 24/7 ondersteuning, maximale uptime en snelle laadtijden van iedere gehoste WordPress site.

Bekijk hier mijn uitgebreide SiteGround review.

Introductie van deze WordPress website maken handleiding

Hoe maak je precies een WordPress website? Dat is een vraag waar veel beginners mee worstelen. We weten ongeveer wat we willen hebben. Denk aan een mooie homepage, blog en informatieve pagina’s.

Maar als we heel eerlijk zijn mag het allemaal niet te veel tijd en moeite kosten.

Wat als je vanaf het begin exact weet wat je moet doen? Dat je niet alleen gelijk de beste methode kent, maar ook gelijk leert hoe je alles uit jouw nieuwe WordPress site haalt?

Dat is exact waar deze WordPress handleiding jou mee gaat helpen.

Je maakt kennis met alle mogelijkheden van WordPress, het content management systeem dat door 30.2% van alle websites ter wereld gebruikt wordt. Voor een site maken met WordPress heb je geen verstand van codetalen of andere technische ervaring nodig. Ik kan je daarom garanderen dat iedereen zonder veel gedoe WordPress websites kan maken. 

Bekijk de onderstaande video WordPress handleiding om direct te beginnen met je eigen website.

De 5 eenvoudige stappen van een WordPress website maken samengevat.

  1. Regel een domeinnaam en kwalitatief hosting pakket.
  2. Installeer het gratis WordPress content management systeem via cPanel.
  3. Kies een passend WordPress thema voor jouw eigen website.
  4. Installeer de nodige WordPress plugins voor meer functies.
  5. Publiceer jouw eerste pagina’s en begin eventueel met bloggen.
wordpress

Voor een eigen website heb je het volgende nodig:

  • Hosting (noodzakelijk), een dienst die jouw WordPress site met het internet verbindt.
  • Domeinnaam (noodzakelijk), een uniek www adres om te gebruiken.

Hoe installeer je een WordPress thema?

Een thema/template bepaalt het uiterlijk van jouw WordPress website. Hoeveel je hieraan kunt veranderen hangt af het thema. Wordpress templates worden zowel gratis als tegen betaling aangeboden.

Goed om te weten: het thema van jouw WordPress website kan op ieder gewenst moment veranderd worden, zonder dat er pagina’s met tekst of afbeeldingen verloren gaan.

Hoe verander je het huidige WordPress thema? 

Ga in het linkermenu naar Weergave > Nieuwe toevoegen > Zoek een nieuw WordPress thema en klik op “installeren”. Klik daarna op “activeren” om het verschil te zien.

Hoe installeer je een WordPress plugin?

Een WordPress plugin is een stukje software, die de functionaliteit van jouw bestaande WordPress website uitbreidt. Plugins zijn er in alle soorten en maten. Zie het als een optionele toevoeging. Voor een simpele WordPress website maken heb je in principe geen plugins nodig. Maar, als je iets speciaals nodig hebt, zoals bijvoorbeeld een uitgebreid contactformulier, dan biedt een WordPress plugin altijd de oplossing.

Hoe installeer je nieuwe WordPress plugins?

Ga in het linkermenu naar Plugins > Nieuwe plugin > Zoek een nieuwe WordPress plugin en klik op “Nu installeren”. Je hoeft de geïnstalleerde plugin alleen nog maar te activeren.

Klaar met de lancering van jouw eigen WordPress website

Alle stappen gevolgd? Dan weet je nu dat een website maken met WordPress heel eenvoudig is. De vraag ”hoe maak je een website” is beantwoord. Wat je nu met de eigen website gaat doen is helemaal aan jou.

Veel plezier met je gloednieuwe eigen WordPress website!