Wat is Wix? Alles wat je moet weten over Wix.com

Wix is een websitebouwer die al sinds 2006 bestaat. Hiermee kunnen gebruikers HTML5-websites en mobiele sites maken met behulp van online tools voor slepen en neerzetten. Wix is gratis te gebruiken, maar er zijn ook premium-abonnementen beschikbaar die extra functies en services bieden.

Als je overweegt om Wix.com te gebruiken om een website te bouwen, ben je op de juiste plek. In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over Wix, van de basisprincipes van hoe het werkt tot de functies en tarieven. Tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, heb je een goed idee of Wix de juiste websitebouwer is voor jouw behoeften. Laten we beginnen!

Hoe Wix werkt?

Het bouwen van een website met Wix is eenvoudig dankzij de editor voor slepen en neerzetten. Dit betekent dat je geen codeerkennis of ervaring nodig hebt om een website met Wix te maken. Kies gewoon een sjabloon, voeg uw inhoud toe en publiceer vervolgens jouw site om deze live op internet te zetten. Iedereen kan je website nu bezoeken.

Wix biedt ook een mobiele app waarmee je jouw website onderweg kunt beheren. Met de app kunt je jouw inhoud bijwerken, site-analyses bekijken en meer. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Functies

Naast de editor voor slepen en neerzetten, biedt Wix een aantal functies die het een geweldige optie maken voor het bouwen van een website. Enkele van deze functies zijn:

  • Honderden sjablonen: met zo veel sjablonen om uit te kiezen, zul je er zeker een vinden die perfect is voor jouw behoeften.
  • Aanpasbare ontwerpen: alle sjablonen kunnen worden aangepast om uw site zijn eigen unieke look en feel te geven.
  • Ingebouwde SEO-tools: Wix bevat ingebouwde tools die je helpen je site te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google en Bing.
  • eCommerce-functionaliteit: als je jouw producten of diensten online wilt verkopen, kan Wix je helpen om snel en gemakkelijk een online winkel op te zetten.

Prijzen

Wix heeft vier verschillende prijsplannen: Gratis, Connect Domain, Combo, Unlimited en VIP. Het gratis abonnement biedt u basisfuncties en 500 MB opslagruimte. Het Connect Domain-abonnement kost 5,50 euro per maand en geeft je 500 MB opslagruimte plus een gratis aangepaste domeinnaam voor een jaar. Het Combo-abonnement kost 10 euro per maand en omvat 3 GB opslagruimte plus een gratis aangepaste domeinnaam voor een jaar. Unlimited kost 17 euro per maand en biedt maar liefst 35GB opslagruimte.

Conclusie: Wix is een prima optie!

Wix is een gebruiksvriendelijke websitebouwer die perfect is voor degenen die geen codeerervaring of -kennis hebben. Met de slepen-en-neerzetten-editor en honderden sjablonen kan iedereen met Wix een prachtige website maken. Geen ontwerpvaardigheden vereist! Plus, met de ingebouwde SEO-tools en eCommerce-functionaliteit heeft Wix alles wat je nodig hebt om een succesvolle online aanwezigheid voor je bedrijf of merk op te bouwen. Dus waar wacht je op? Meld u vandaag nog aan bij Wix voor een gratis website.

Scroll naar top