Is de website maker van Wix echt gratis?

Is Wix echt 100% gratis? Wanneer je voor het eerst begint, kan de gedachte om een geheel nieuwe website te maken, overweldigend zijn. Waar begin je? Hoeveel kost het? Gelukkig zijn er nu tientallen websitebouwers zoals Wix en JouwWeb waarmee je een website kunt maken zonder ervaring en met weinig tot geen geld. Maar let op! Veel van deze “gratis” websitebouwers als Wix hebben verborgen kosten die snel jouw kosten zullen opkrikken indien je de normale functionaliteiten van een website nodig hebt.

In deze blogpost zullen we één van de meest populaire websitebouwers op de markt, Wix, onder de loep nemen en kijken of hun “gratis” abonnement echt zo goed is als het klinkt.

Wix’s gratis abonnement: De goede en slechte aspecten

Laten we beginnen met het goede. Het gratis abonnement van Wix geeft je toegang tot de meeste van hun functies en stelt je in staat een volledig functionerende website te maken.

Je kunt tegen een (kleine) betaling ook jouw eigen domeinnaam (bijv. www.voorbeeld.nl) koppelen aan jouw Wix-site, wat een groot pluspunt is.

Nu voor de slechte. Hoewel je met het gratis abonnement van Wix een goed uitziende website kunt maken, ben je beperkt in de aanpassingsmogelijkheden. En als je de branding van Wix van jouw site wilt verwijderen (dwz het kleine “Powered by Wix”-logo in de voettekst), moet u upgraden naar één van hun betaalde abonnementen vanaf 15 euro per maand.

En tot slot, het slechte. Eén van de grootste nadelen van het gebruik van het gratis abonnement van Wix is dat je geen toegang hebt tot hun klanten ondersteuningsteam. Dus als je problemen tegenkomt tijdens het bouwen van jouw site, sta je er alleen voor. Daarnaast krijg je geen eigen domeinnaam waardoor je website er zo uit als zien mijnwebsite.wix.nl, dit ziet er niet echt professioneel uit, waardoor je toch waarschijnlijk al snel een upgrade zult willen doen.

Conclusie:

Tot slot, is Wix echt gratis? Soort van. Hoewel je met hun gratis abonnement een functionele website kunt maken, heeft het een aantal belangrijke beperkingen die het op de lange termijn misschien niet de moeite waard maken. We raden je aan enkele van de andere website maker opties voor het maken van websites te verkennen voordat u genoegen neemt met Wix. Misschien vind je er een die beter bij uw behoeften (en budget) past. Zo is het Nederlandse JouwWeb een goedkopere oplossing.

Scroll naar top