Wat is website builder software?

Een website builder is software voor het bouwen van websites. Een website maker is een hulpmiddel waarmee je een website kunt bouwen zonder dat je code hoeft te schrijven of een webontwikkelaar hoeft in te huren. Met andere woorden, het is een tool voor slepen en neerzetten van pagina en website elementen waarmee je zonder enige technische kennis een website kunt maken.

Er zijn veel verschillende website builder software-opties voor het maken van websites op de markt, maar we raden aan om WordPress te gebruiken. WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) dat 34% van alle websites op internet aanstuurt. Het is naast JouwWeb (Nederlandse alternatief) ook één een van de meest gebruiksvriendelijke website builder, wat het ideaal maakt voor beginners.

Hoe werkt een websitebouwer?

Een websitebouwer werkt door je kant-en-klare sjablonen en ontwerpen te bieden die je kunt aanpassen aan jouw behoeften. Zodra je een sjabloon hebt gevonden die je bevalt, kun je beginnen met het toevoegen van jouw eigen inhoud en afbeeldingen.

Als je meer functionaliteit aan jouw website wilt toevoegen, kunt je dit doen door plug-ins te installeren. WordPress heeft meer dan 55.000 plug-ins beschikbaar, waarmee je praktisch alles wat je maar kunt bedenken aan je website kunt toevoegen. Enkele populaire plug-ins zijn contact formulier bouwers, feed-displays voor sociale media en e-commerce plug-ins.

Waarom een websitebouwer gebruiken?

De belangrijkste reden waarom mensen websitebouwers gebruiken, is omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en geen technische kennis vereisen. Bovendien worden de meeste software-opties voor het bouwen van websites geleverd met hosting en een domeinnaam inbegrepen in de prijs, waardoor ze zeer kosteneffectief zijn.

Conclusie:

Een website maker is software voor het ontwikkelen van websites waarmee je een website kunt bouwen zonder een webontwikkelaar hoeft in te huren. JouwWeb is onze aanbevolen websitebouwer omdat het gebruiksvriendelijk is en wordt geleverd met hosting en een gratis domeinnaam bij de prijs inbegrepen.

Scroll naar top