Squarespace review 2021 en ervaringen

Effectiviteit

Gebruiksvriendelijkheid

Ondersteuning

Samenvatting van deze Squarespace review:

De visuele belevingen van jouw website bezoekers zijn tegenwoordig heel erg belangrijk. De website builder Squarespace speelt daar goed op in. Met Squarespace kun je visueel aantrekkelijke websites maken. De websites zien er professioneel en prachtig uit, waardoor het net lijkt alsof je een dure web designer hebt ingehuurd. Dit vergt echter wel wat moeite en tijd van de gebruiker! De website builder is helaas niet zo gebruiksvriendelijk voor beginners als  
het Nederlandse JouwWeb

Wil je eenvoudig een site bouwen? probeer eens JouwWeb, een Nederlandse website builder met klantenondersteuning.

Lees JouwWeb review

Jouwweb logo

Een Squarespace website maken 

squarespace website

Afbeelding: de voorbeeld website die we voor deze review hebben gebruikt.

Voordeel

  • Squarespace geeft unieke styling opties 

Squarespace geeft gebruikers uitgebreide styling mogelijkheden die een heleboel andere website builders niet bieden. Squarespace maakt het bijvoorbeeld gemakkelijk voor de gebruiker om het ontwerp van de website aan te passen. Daar komt geen enkele codetaal aan te pas! Denk bijvoorbeeld aan lettertypen, kleuren en afbeeldingen.  

Nadelen

  • Squarespace is prijzig en enigszins buitengewoon hebzuchtig

Prijs blijft altijd een belangrijk aspect. Squarespace is duurder dan de meeste website builders. Je moet bij deze website builder bijbetalen als je meer pagina's wilt publiceren. Dat is een behoorlijk achterhaald verdienmodel, en kan eigenlijk in onze ogen echt niet meer. Het platform zou juist moeten inspireren om gebruikers meer content te laten produceren. 

  • Geen ondersteuning voor andere apps en uitbreidingen

Squarespace biedt een alles-in-een platform. Maar, dit geeft aan de andere kant een groot nadeel voor de gebruikers. Het platform biedt weinig tot geen ondersteuning voor andere applicaties van buitenaf. Dat betekent in het kort dat je behoorlijk afhankelijk bent met je website. Dergelijke beperkingen kunnen op langere termijn frustraties opleveren.


Is Squarespace een geschikte website builder?

De visuele ervaringen die Squarespace biedt zijn geweldig. Het bedrijf richt zich voornamelijk op designers, creatieve bedrijven, en portfolio websites. Pas jij in dit straatje? Dan is het wellicht de moeite waard om te proberen.

De beschikbare templates lijken allemaal door ervaren designers te zijn gemaakt. Het aanpassen van de website is eenvoudig, maar dat betekent niet dat het ergens anders niet makkelijker kan. 

Wij waren niet tevreden over de prijs en het platform. Waarom meer betalen als het ergens ander goedkoper, maar vooral beter kan?


Squarespace templates bekijken

Squarespace.com heeft een breed aanbod aan professionele templates. Wanneer je account aanmaakt, dan moet je een template voor jouw website kiezen. De templates zijn zoals hieronder te zien is behoorlijk afhankelijk van afbeeldingen. Het is dus aan te raden om mooie afbeeldingen te vinden voor jouw website. 

Website maken? Lees onze ultieme handleiding

  • Vanaf het begin van het beste Content Management Systeem.
  • Vereist geen kennis van codetalen, dus perfect voor beginners.
  • Binnen 45 minuten een fantastische eigen website online.

Squarespace ervaringen


0 Reviewer
Gebruikers 4 (2 stemmen)
Beoordeling
Wat zeggen gebruikers over dit product Laat jouw ervaring achter
Sort by:

Be the first to leave a review.

{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat jouw ervaring achter

Scroll naar top