JouwWeb Review: De ideale website editor voor beginners?

JouwWeb staat voor simpliciteit en gebruiksvriendelijkheid. Het systeem is misschien niet de krachtigste oplossing voor een website bouwen. Maar, de editor is wel ontzettend snel te snappen en vooral te gebruiken. Zo heb je vrijwel alles met een paar muisklikken bij de hand. Je vindt dit gemak eigenlijk nergens anders. JouwWeb is daarom een hele fijne website builder om mee te beginnen.

Robert Mus

JouwWeb recensie samenvatting

JouwWeb is een 100% Nederlandstalige website builder gevestigd in Eindhoven, een online platform waar je zonder veel kennis van technische zaken een moderne website of simpele webshop mee maakt. Het Eindhovense bedrijf claimt meer dan 35,000 tevreden klanten te bedienen, en weet zich daarmee goed staande te houden op zowel de Nederlandse als Belgische markt.

Voordelen

Nadelen

JouwWeb onderscheidt zich vooral op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Alle processen zijn simpel gemaakt. Als je iets als bijvoorbeeld teksten of afbeeldingen op je site wilt hebben, kan je pagina elementen slepen en neerzetten vanaf de interface. Wil je een kleur aanpassen, dan kan je globaal de kleuren aanpassen. JouwWeb biedt daarnaast genoeg andere plaatsbare elementen als tabellen, Youtube videos, Bestanden, Kaarten, en reacties. Alles werkt gewoon zoals het hoort. Daar is niks op aan te merken.

JouwWeb’s zwakke punten zitten vooral in de beperkte hoeveel sjablonen en styling opties. Je zult hier niet een 100% unieke website mee kunnen maken. De vraag is of het gebrek aan uitgebreide styling opties je wat uitmaakt? Waarschijnlijk niet.

Als je gewoon in zo min mogelijk tijd een website voor jezelf, bedrijf of een simpele webshop wilt hebben, dan is JouwWeb zeker de moeite waard om uit te proberen.

JouwWeb is hier helemaal gratis uit te proberen

Momenteel is er een kortingsactie actief waarmee je JouwWeb Pro 3 maandenlang geheel kosteloos en dus risicovrij uit kan proberen.

JouwWeb handleiding voor beginners

Tijdens het testen van JouwWeb voor deze review, heb ik besloten om ook gelijk een video handleiding te maken. Je kan deze uitgebreide handleiding natuurlijk gebruiken voor je eigen site. Wat mij betreft neem je de hele lay-out van mijn demonstratie website over. Het is allemaal bedoeld om je zo goed mogelijk op gang te helpen met een website. 

Heb je vragen over mijn gratis website maken handleiding, dan kan je die natuurlijk altijd stellen onder de Youtube video. Mocht je direct technische hulp nodig hebben bij je JouwWeb site dan kan je beter hun klantenservice contacteren.

Navigeer door de video

1:18 Gratis JouwWeb account.
2:46 Design / template kiezen.
3:15 JouwWeb pakketten.
3:57 E-mailadres verifiëren.
4:45 Kleuren en fonts.
7:50 De homepagina maken.
8:10 Banner wijzigen.
9:46 Afbeelding uploaden.
11:00 JouwWeb elementen.
14:20 YouTube video.
15:27 Social Media deelknoppen.
16:00 Prijstabel.
18:15 Kaart met adresgegevens.
18:50 Poll toevoegen.
21:00 Website op subdomein publiceren.
22:50 Logo aanpassen en uploaden.
23:45 Footer balk aanmaken.

27:00 Mobiel vriendelijkheid testen.
28:24 JouwWeb mobiele balk activeren.
29:00 Nieuwe pagina’s aanmaken.
31:25 Contactpagina met formulier
34:30 Blog met berichten toevoegen.
37:40 Buttons toevoegen.
38:40 Verschillen gratis en JouwWeb Pro.
40:40 JouwWeb Pro 3 maanden gratis.
41:00 JouwWeb Pro upgrade.
41:33 Domeinnaam kiezen.
41:50 Gratis e-mailadres aanmaken.
42:50 Diavoorstelling toevoegen.
44:00 Fotoalbum toevoegen.
45:10 Webshop toevoegen.

Een website beginnen bij JouwWeb?

JouwWeb is een rechttoe rechtaan website builder tool. Waar je bij andere (grote internationale) website builders als Wix en Squarespace overrompeld wordt door grote hoeveelheden opties, houdt deze Eindhovense website builder in grote tegenstelling het gehele process helder en logisch ingekaderd. Hollandse nuchterheid? Dat zal een grote groep gebruikers zeker aanspreken.

Het aanmelden (opent in een nieuw venster) is simpel. Je hoeft hier alleen je naam en een e-mailadres in te vullen. Je kunt daarna direct aan de slag met het kiezen van het eerste basisontwerp van je nieuwe site. 

Hieronder zie je enkele JouwWeb website sjablonen waar je uit kan kiezen.

JouwWeb designs

Deze sjabloon keuze bepaalt in grote lijnen hoe je JouwWeb website eruit komt te zien. Zo’n sjabloon kan je altijd later nog veranderen als je dat wilt onder ”Design” opties.

Het leuke is dat als je er even wat tijd in stopt, je er echt een mooie site van kunt maken. 

Tip: gebruik mijn Youtube handleiding om JouwWeb snel onder de knie te krijgen.

Hieronder zie je een aantal echte JouwWeb website voorbeelden ter inspiratie.

JouwWeb website voorbeelden

Nadat je een sjabloon hebt gekozen wordt er gevraagd welk pakket je wilt gaan gebruiken. 

Laten we deze pakketten voor de duidelijkheid even uiteenzetten. Want er zijn zeker belangrijke verschillen die je moet weten. Je kunt natuurlijk altijd met met een gratis pakket beginnen en later upgraden als het systeem je goed bevalt. Maar wie weet wil je gelijk zo goed mogelijk beginnen. 

Een gratis website, JouwWeb Pro of JouwWeb business pakket kiezen?

Gratis pakketDe meeste website builders werken met het freemium model. Je kan met JouwWeb helemaal gratis een website in elkaar zetten. Maar wil je geavanceerde gebruiksmogelijkheden en meer functionaliteiten dan zal je moeten upgraden (tegen een kleine maandelijkse betaling).

Bij een gratis versie zullen er ook advertenties op je site worden getoond zoals hieronder als voorbeeld is gegeven. Deze advertenties staan vaak onderaan je teksten. 

Het grootste nadeel van een gratis pakket? 

Je gratis website staat op een zogenaamd subdomein als bijvoorbeeld ‘’jouwgratiswebsite.jouwweb.nl’’ wat niet echt professioneel staat en vooral moeilijk te onthouden voor je bezoekers zal zijn.

Voor bepaalde doeleinden als bijvoorbeeld educatie, denk aan klassen websites hoeft dit niet zo’n groot probleem te zijn. Maar als je nieuwe website bezoekers wilt gaan genereren dan kan een subdomein een probleem worden. 

JouwWeb Pro pakket: Voor iedereen die serieus aan de slag wilt met een website is het Pro Pakket een must-have. Waarom toch betalen als het gratis kan? Bij een Pro krijg je de alles wat je toch echt wel nodig hebt zoals een eigen domeinnaam, mailbox en webshop mogelijkheden.

Een eigen domeinnaam is belangrijk als je hoog wilt scoren in Google en veel beter te onthouden voor je bezoekers. Mailen met je eigen @jouwdomeinnaan.nl staat zeer professioneel. Daarnaast worden bij dit pakket de ongewenste advertenties van je site verwijderd. Waardoor de site écht helemaal van jou wordt.

Speciale tijdelijke actie: Probeer JouwWeb pro 3 maanden gratis.

JouwWeb business pakket: Dit uitgebreide pakket biedt al het bovenstaande en net wat meer. Het grootste verschil zit vooral het aantal webshop producten dat je mag verkopen. Bij Pro mag je maximaal 10 producten verkopen, bij Business onbeperkt. Je krijgt hier ook net wat meer opslagruimte voor mailboxen en videos. 

Na het kiezen van jouw gewenste pakket, kan je aan de slag met het vormgeven van je nieuwe website.

Hoe werkt de JouwWeb editor?

In vergelijking met andere website builders biedt JouwWeb een zeer helder interface en alle nodige functionele elementen die je voor een simpele persoonlijke of zakelijk website nodig hebt. Niet meer niet minder.

webshop beginnen

Je kunt bij Jouwweb de volgende elementen aan een pagina toevoegen:

Koppen
Tekst
Afbeeldingen
Formulieren
Buttons
Producten (webshop)
Productgalerij (webshop)
Afscheidingslijn
Tabellen
Video
Audio
Bestanden

Documenten
Fotoalbums
Diavoorstellingen
Blog
Kaarten
Reacties
Social – Knoppen
Social – Delen
Polls
Sterren ratings

Er zijn natuurlijk veel manieren om met de elementen een pagina in te delen. Als de elementen op je pagina staan kan je deze inhoudsblokken ook heel eenvoudig van plek veranderen. Dat is gewoon een kwestie van het gewenste element selecteren en slepen. Vrijwel iedere beginner zal de editor snel begrijpen en kunnen gebruiken. 

De gebruiksvriendelijkheid heeft een keerzijde.

De editor is af en toe wat beperkt als het styling opties gaat. Als website builder tool moet je een keuze maken. Geef je de gebruiker veel mogelijkheden of juist niet. JouwWeb geeft de gebruiker juist niet teveel keuzes. Dat schijnt goed te werken. Andere website builders zijn daarom rijker in vormgeving opties, maar dat hoeft niet altijd beter te zijn, voor bepaalde gebruikers levert dat juist bijvoorbeeld meer keuzestress op. 

Conclusie: JouwWeb is zeer geschikt voor beginners

Het team achter JouwWeb heeft een ontzettend gebruiksvriendelijk platform neergezet. Dat blijkt ook wel uit de hoge Trustpilot score van gemiddeld een 4.6 op basis van 2281 reviews

JouwWeb ervaringen

Bron: Trustpilot.nl

Het Nederlandse platform is vooral geschikt voor gebruikers die meer waarde hechten aan functionaliteit in plaats van 100% uniekheid van de website. JouwWeb spreekt daarmee ongetwijfeld een hele grote groep aan beginnende website-makers aan. 

Zo kun je als complete beginneling binnen een uur al ver op weg komen (Dit hebben we zelf goed getest) en dat is vrij zeldzaam.

JouwWeb is natuurlijk niet perfect. Zo mogen er best nog wat wel styling opties aan toegevoegd worden. De vraag is of dat noodzakelijk is. Meer opties geven vaak meer keuzestress. Maar net wat meer sjablonen en design functies ter bevordering van creativiteit kunnen geen kwaad. Dat willen we ook zeker meegeven aan de ontwikkelaars. 

De belangrijkste conclusie is dat JouwWeb zeker de moeite is om uit te proberen. Dat kan helemaal gratis en dus risicovrij. Upgraden naar een Pro pakket is zeker aan te raden als je echt serieus aan de slag wilt. Gezien de prijzen van andere website builders veel hoger zijn! 

Voor het maken van een JouwWeb website hoef je geen belangrijke persoonlijke gegevens in te vullen. Het enige wat je nodig hebt is een e-mailadres ter activatie, daarna kun je gelijk aan de slag. Ik zeg vandaag zeker proberen!

JouwWeb ervaringen

5 Gebruikers (16 stemmen)
Beoordeling
Wat zeggen gebruikers over dit product Laat jouw ervaring achter
Sort by:

Be the first to leave a review.

{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat jouw ervaring achter

Scroll naar top