Je eigen website coderen? Is dat een goed idee?

Beslissen of je een eigen website gaat coderen is een grote beslissing. Aan de ene kant kan het je geld besparen. Anderzijds kost het veel tijd en moeite om te leren coderen, en codeerfouten kunnen kostbaar zijn. Dus, wat is het oordeel? Is het de moeite waard om je eigen website te coderen, moet je het overlaten aan de professionals of ga je een website builder gebruiken?

De voordelen van het coderen van je eigen website

  1. Je bespaart geld Als je geld wilt besparen op je website, dan is zelf coderen zeker de aangewezen weg. Een webontwikkelaar inhuren kan duur zijn, en zelfs als je een websitebouwer als JouwWeb of WordPress gebruikt, betaal je uiteindelijk nog steeds maandelijkse kosten. Als je een krap budget hebt, is zelf je website coderen zeker een optie, maar alleen als je over al over de juiste technische kennis beschikt.
  2. Je hebt meer controle over het ontwerpproces Als je je eigen website codeert, heb je volledige controle over elk aspect van het ontwerpproces. Als je met een webontwikkelaar werkt, kan hij of zij een eigen visie voor je website hebben, die niet noodzakelijkerwijs overeenkomt met die van jou. Als je de leiding hebt over het coderen van je eigen site, kun je ervoor zorgen dat het eindproduct precies is wat je in gedachten had.
  3. Je leert waardevolle vaardigheden Het valt niet te ontkennen dat coderen een waardevolle vaardigheid is. Zelfs als je besluit niet je hele website te coderen, kan leren coderen je later van pas komen. Wie weet? Misschien vind je het zelfs leuk om te doen!

De nadelen van het coderen van je eigen website

  1. Het kost tijd om te leren coderen Als je nog nooit hebt gecodeerd, verwacht dan dat je veel tijd kwijt bent om te leren hoe het moet voordat je zelfs maar begint met het bouwen van je website. Coderen is niet eenvoudig, en het zal enige tijd duren voordat je je zeker genoeg voelt om een hele website vanaf nul op te bouwen.
  2. Fouten kunnen kostbaar zijn Als je niet oppast, kunnen codering fouten erg kostbaar zijn – zowel in tijd als in geld.

Conclusie: Het hangt af van jouw kennisniveau en budget

Hoewel er risico’s kleven aan het coderen van je eigen website, zijn er ook voordelen vooral als je een krap budget hebt of volledige controle over het ontwerpproces wilt hebben. Uiteindelijk kan alleen jij beslissen of het coderen van je eigen website iets voor jou is. Voor beginners is het aan te raden om eerste een website builder tool te gebruiken, gezien dit de minste technische kennis vereist.

Scroll naar top