Hoe lang duurt het maken van een website?

Veel website-eigenaren denken dat het bouwen van een website een eenmalige gebeurtenis is. Je komt met een idee, stelt een aantal pagina’s samen en voila! Jouw site is klaar voor de wereld. Helaas werkt het niet zo. In werkelijkheid is website-ontwikkeling een continu proces dat nooit echt eindigt. Er zijn altijd nieuwe veranderingen die moeten worden aangebracht, nieuwe onderdelen die moeten worden toegevoegd en nieuwe problemen die moeten worden opgelost. Dus hoe lang duurt het om een website te maken? Het antwoord is: het hangt ervan af.

Hoe lang duurt het om een eenvoudige website te maken?

Als je net begint en een eenvoudige website wilt maken, kun je dit waarschijnlijk in slechts een paar uur zelf doen. Alles wat je echt nodig hebt, is enige basiskennis van een website builder als JouwWeb en de bereidheid om te leren. Er zijn tal van bronnen online beschikbaar om je op weg te helpen, en als je eenmaal de basis onder de knie hebt, is het samenstellen van een eenvoudige website eigenlijk vrij eenvoudig.

Als je niet geïnteresseerd bent in het leren van het gebruik van website builders, HTML, CSS of geen tijd hebt om het zelf te doen, kun je natuurlijk altijd iemand anders inhuren om het voor je te doen. Hoe lang het duurt om jouw site te maken, hangt in dat geval af van hoeveel geld je bereid bent te besteden en hoe snel je de site operationeel wilt hebben. Een eenvoudige site kan meestal in slechts een paar dagen worden voltooid, maar een complexere site met meer functies kan weken of zelfs maanden in beslag nemen.

Hoe lang duurt het om webshop te maken?

Het beginnen van een webshop is over het algemeen complexer dan het maken van een standaard website, omdat er extra overwegingen zijn, zoals het instellen van betalingsverwerking, het toevoegen van productbeschrijvingen en afbeeldingen en het configureren van verzendopties. Dit betekent dat het meestal langer duurt om een webshop te maken dan een eenvoudige site. Dit kan van een paar weken tot enkele maanden verschillen, afhankelijk van de complexiteit van de gewenste site.

Hoe lang duurt het om een responsive website te maken?

Een responsieve website is een website die zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten, zodat gebruikers deze gemakkelijk kunnen bekijken, ongeacht of ze een desktopcomputer, laptop, tablet of smartphone gebruiken. Het maken van een responsieve website duurt over het algemeen langer dan het maken van een niet-responsieve website, omdat er meer werk komt kijken om ervoor te zorgen dat het ontwerp er goed uitziet op alle apparaten. Verwacht daarom dat het enkele weken tot enkele maanden kan duren om een responsieve website te maken. De meeste website builder tools als JouwWeb, Wix en Jimdo hebben ingebouwde functies die de website automatisch schalen voor ieder apparaat.

Conclusie:

Hoe lang duurt het om een website te maken? Het antwoord is: het hangt ervan af. Een eenvoudige site kan meestal in slechts een paar uur worden voltooid als je het zelf doet, of in een paar dagen als je iemand anders inhuurt om het voor je te doen. Een complexere site kan weken of zelfs maanden duren, afhankelijk van de betrokken functies. En vergeet niet dat uw werk niet klaar is als uw site eenmaal live is – je zult in de loop van de tijd wijzigingen en toevoegingen moeten blijven aanbrengen naarmate jouw bedrijf groeit en evolueert naar volgende fases.

Scroll naar top