Heeft Google een gratis website builder? Is het goed?

Google Sites is de gratis websitebouwer van Google. Wil je een website bouwen, maar wilt je geen fortuin uitgeven? Je hebt geluk! Google biedt een gratis websitebouwer die iedereen kan gebruiken om binnen enkele minuten een mooie, responsieve website te maken. In deze blogpost geven we je een overzicht van alles wat je moet weten over de gratis websitebouwer van Google, van hoe je aan de slag kunt gaan, tot enkele functies die zijn inbegrepen en de beste alternatieven. Dus zonder verder oponthoud, laten we erin duiken!

Aan de slag met de Website Builder van Google

Allereerst moet je een Google-account maken als je er nog geen bezit. Zodra je dat hebt gedaan, ga je naar https://sites.google.com/ en klik je op ‘Nieuwe site maken’. Van daaruit word je gevraagd een naam voor jouw website in te voeren en een URL (websiteadres) te kiezen. Zodra je dat hebt gedaan, kun je beginnen met het bouwen van je site!

Kies een thema en voeg pagina’s toe

Een van de beste dingen van de gratis websitebouwer van Google is dat deze kant-en-klare thema’s en sjablonen bevat die je kunt gebruiken om eenvoudig een professioneel ogende website te maken. Klik gewoon op “Thema’s” in de linkerzijbalk en blader door de beschikbare opties. Als je er een vindt die je leuk vindt, klik je op ‘Toepassen’. Vervolgens is het tijd om enkele pagina’s aan uw site toe te voegen. Klik hiervoor op “Pagina’s” in de linkerzijbalk en klik vervolgens op “Pagina toevoegen”. Je kunt zo veel of zo weinig pagina’s toevoegen als je wilt, afhankelijk van het soort website dat je aan het bouwen bent. Als je bijvoorbeeld een persoonlijke website maakt, heb je mogelijk alleen een Over-pagina en een Contact-pagina nodig. Maar als je een zakelijke website maakt, heb je mogelijk meer pagina’s nodig voor jouw producten of services, jouw teamleden, jou bedrijfsgeschiedenis enz.

  • Opmerking: je moet zijn aangemeld bij uw Google-account om deze functies te gebruiken.

De beste alternatieven voor Googles Sites.

Als je op zoek bent naar een alternatief voor Google Sites, zijn er enkele opties: JouwWeb is een populaire websitebouwer waarmee je een website kunt maken zonder te hoeven coderen. Je kunt JouwWeb gebruiken om een website te maken voor jouw bedrijf, persoonlijk gebruik of zelfs een online winkel. Wix is een andere websitebouwer die vergelijkbaar is met JouwWeb. Het vereist ook geen codering en is gemakkelijk te gebruiken. WordPress.com is een populair blogplatform dat kan worden gebruikt om een website te maken. Shopify is een e-commerceplatform waarmee je een online winkel kunt maken. Shopify is een goede gespecialiseerde optie als je van plan bent producten online te verkopen.

Conclusie: Google Websites maken kan super eenvoudig zijn.

Dus daar heb je het: alles wat je moet weten over het gebruik van de gratis websitebouwer van Google en de alternatieven! Met deze website builder tools kan iedereen binnen enkele minuten een prachtige website maken. Geen ontwerpervaring vereist! Dus waar wacht je op? Begin vandaag!

Scroll naar top