Google Sites review 2021 en ervaringen

Effectiviteit

Gebruiksvriendelijkheid

Ondersteuning

Samenvatting van deze Google Sites review:

Google Sites is een simpele web-based website builder, maar laat veel wensen over. Als gebruiker kun je weinig veranderen aan de website en de template designs zien er ouderwets uit.


Maar wacht even...


Wil jij een intranet maken? Dan is Google Sites wel een geschikte oplossing. Een intranet is een intern netwerk binnen een organisatie. Zie het als een eigen versie van het internet, waarbij functionaliteit boven uiterlijk staat.


Ben jij juist op zoek naar een intranet builder?


Geef Google Sites dan zeker een kans.


Ben jij momenteel op zoek naar een website builder voor een openbare website?


Lees dan bijvoorbeeld onze Wix of Jimdo reviews.


Een Google Sites website maken

google sites

Afbeelding: een screenshot van de website van Google Sites

  • Voordeel

Het voordeel van Google Sites is de slimme integratie met andere Google-producten. Dat heeft voornamelijk betrekking tot producten als Gmail, Google agenda, Youtube en Google maps. Hiermee zorg je er bijvoorbeeld voor dat iedereen binnen een team beter kan samenwerken.

Maar let op: de oplossing is gericht op het maken van een intranet, en niet op het maken van een publieke website!

  • Nadelen

De editor voelt ouderwets aan. Het is niet meer dan een simpele tekstverwerker. De dienst lijkt al jaren niet meer up-to-date te worden gehouden. Dat valt ons een beetje tegen van een modern bedrijf als Google.

Zodra de website online staat hou je slechts enkele opties over. Het is vaak een compleet raadsel waar je bepaalde elementen wijzigt. Gebruikers worden helaas op geen enkele manier geholpen bij het maken van een website.

Is Google Sites een geschikte website builder?

Het antwoord is nee. Google Sites is de afgelopen jaren omgebouwd tot een platform voor het creëren van intranetten. Het product is voornamelijk gericht op bedrijven en scholen. Het platform is zonder enige twijfel een goede oplossing voor het maken van een intranet, maar helaas niet voor een website.

Wat is een beter alternatief?

Er zijn verschillende goede website builders beschikbaar. Maar welke builder is de beste voor mijn behoeften? Daar kom je simpelwel alleen achter door gewoon te proberen. Gelukkig kun je alle website builders gratis proberen! Snel beginnen? Lees dan onze stap voor stap handleiding gratis website maken. In deze handleiding lees je hoe je binnen 15 minuten een gratis website maakt met een van de beste website builders van dit moment!Google Sites ervaringen

0 Reviewer
Gebruikers 0 (1 stem)
Beoordeling
Wat zeggen gebruikers over dit product Laat jouw ervaring achter
Sort by:

Be the first to leave a review.

{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat jouw ervaring achter

Scroll naar top