Een website bouwen? Is het makkelijk?

Is het eenvoudig om een WordPress website te maken? Veel mensen denken dat het maken van een website een gecompliceerd en tijdrovend proces is. Met de huidige technologie zoals bijvoorbeeld website builder tools is dat echter niet het geval. Met een website maker als JouwWeb en WordPress bouw je binnen een paar uur zelf je een website. In deze blogpost laten we zien hoe eenvoudig het is om een website te maken.

1. Kies jouw platform.

Er zijn veel verschillende website builder platforms om uit te kiezen, zoals JouwWeb, WordPress, Wix, Squarespace en Weebly. Elk platform heeft zijn eigen unieke set functies en tools. Doe wat onderzoek om het beste platform voor jouw behoeften te vinden. BesteWebsiteBuilder.nl heeft uitgebreid onderzoek gedaan en de resultaten gepubliceerd op de beste website maker pagina.

2. Kies een domeinnaam.

Jouw domeinnaam is het adres van jouw website op internet. Het is wat mensen in hun browser zullen typen om jouw site te vinden. Kies een domeinnaam die kort en gemakkelijk te onthouden is.

3. Zoek een hostingbedrijf.

Een hostingbedrijf stelt de ruimte voor uw website op hun servers ter beschikking. Zodra je een goed hostingbedrijf hebt gevonden, moet je je account instellen en betalen voor je abonnement.

4. Ontwerp je website.

Nu is het tijd om te beginnen met het ontwerpen van uw website! De meeste platforms bieden sjablonen die u als uitgangspunt voor uw ontwerp kunt gebruiken. Voeg uw eigen afbeeldingen, tekst en branding toe om uw site te personaliseren.

5. Publiceer jouw site.

Zodra je tevreden bent met hoe jouw site eruitziet, is het tijd om op de knop “Publiceren” te drukken en jouw site live te maken zodat de wereld het kan zien!

Zoals je kunt zien, is het maken van een website eigenlijk vrij eenvoudig en vereist het geen speciale vaardigheden of training. Iedereen kan het! Dus als je hebt nagedacht over het maken van een website, maar het hebt uitgesteld omdat je denkt dat het te moeilijk zal zijn, hopelijk heeft deze blogpost je van gedachten veranderd. Probeer het eens, het zal je misschien verbazen hoe gemakkelijk het eigenlijk is.

Scroll naar top