beste website builder

De 4 beste Website Builders | Gratis website maken in 2023

Laatste update: 25-11-2022

De beste website builder is de website maker die het best voldoet aan de behoeften en voorkeuren van de gebruiker, op basis van van het type website dat de gebruiker wil maken en het budget dat daarvoor beschikbaar is.

Omdat website builders voor verschillende doeleinden worden ontwikkeld, in verschillende prijsklassen worden aangeboden, en verschillende kennisniveaus vereisen om te kunnen gebruiken, is er niet één beste website builder voor alle omstandigheden. Maar zijn winnaars voor specifieke situaties.

Sommige website builders zijn gebruiksvriendelijker dan anderen, met als twee belangrijkste onderscheidende factoren de begrijpbaarheid van de editor en de hoeveelheid functies. Sommige website builders zijn duurder dan anderen, waarbij de drie belangrijkste onderscheidende factoren het aantal pakketten, opslagruimte grootte en hoeveelheid dataverkeer zijn. De prijs van het gemiddelde pakket is een objectieve maatstaf die gemeten kan worden, terwijl gebruiksvriendelijkheid een subjectieve maatstaf is die van persoon tot persoon verschilt.

Enkele van de beste website builders zijn: JouwWeb, gevestigd in Nederland, dankzij hun gebruiksvriendelijkheid en betaalbare pakketten. Wix, gevestigd in Israël, vanwege hun aanbod aan mogelijkheden. Bij Wix heb je de mogelijkheid om met een slepen- en neerzetten editor een leeg canvas te vullen met je creativiteit. LightSpeed, gevestigd in Amerika, vanwege de specialisatie in online verkopen voor professionele webshops, wat ook zeer geschikt voor bedrijven die ook een fysieke winkels bezitten is. Er bestaan veel andere website builders die het beste voor specifieke omstandigheden zijn, die we hieronder zullen bespreken.

Waarom wil je eigenlijk een website builder gebruiken?

Met een website builder kan je met slechts een paar klikken op de muis de online aanwezigheid van jouw merk of persoonlijkheid vergroten. Een pagina maken doe je allemaal middels elementen slepen en neerzetten, waardoor iedereen ongeacht kennisniveau het in principe kan doen.

Website builders bieden hoogwaardige kant-en-klare website ontwerpen, die ook gelijk goed op ieder schermformaat (responsive design)werken. Je bespaart veel tijd door de inhoud direct op een browser in realtime te kunnen aanpassen in plaats van een developer nodig te hebben. De techniek die daarvoor nodig is wordt continue automatisch voor je onderhouden door het bedrijf achter de website builder die je gebruikt.

Bekijk hieronder de video de mogelijkheden van een website builder tool

Op https://www.jouwweb.nl kan je een gratis account aanmaken. 

Onze top 4 beste website builders voor 2023

#1 Jouwweb – Helder en snel je websites maken

jouwweb
5/5

Het Nederlandse website builder Jouwweb is zeer geschikt voor diegenen die meer waarde hechten aan functionaliteit en snelheid in plaats van een 100% unieke website. Bij JouwWeb kun je dankzij de heldere slepen en neerzetten editor binnen 30 minuten al ver op weg komen met jouw persoonlijke, zakelijke website of webshop.

#2 Zelf-gehoste WordPress website maken

WordPress
4.2/5

WordPress biedt een gebruiksvriendelijke en krachtige manier om websites te maken. Het populaire content management systeem wordt dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. BesteWebsiteBuilder.nl biedt een uitgebreide handleiding en video waarmee ik al meer dan 50,000+ Nederlanders heb geholpen met het bouwen van een eigen WordPress site.

#3 Shopify – Beste tool voor webwinkels / dropshipping

shopify
4.2/5

Shopify is een uitgebreid systeem waarmee je eenvoudig professionele webwinkels maakt. Er ligt een duidelijke focus op gebruiksvriendelijkheid en conversie optimalisatie. Een gemaakte Shopify webwinkel werkt ook gelijk goed op verschillende apparaten zoals smartphones en tablets. Van alle store builders die we hebben getest biedt Shopify de meest complete en professionele oplossing voor Nederlandse ondernemers met een grote omzet. 

#4 Wix – Meest uitgebreide website builder

wix
3.6/5

De website maker van Wix biedt een zeer uitgebreide drag-and-drop website builder. Wix is gebruiksvriendelijk voor beginners, maar de editor kan enigszins overweldigen door het aantal functies. Gebruikers kunnen kiezen uit meer dan 500 prachtige templates. Het platform is een populaire keuze onder miljoenen creatieve bloggers, professionals, schrijvers enz. 

Hoe vind je de beste website builder voor jouw situatie?

 Je moet erachten komen wat jouw belangrijkste behoeften zijn en hoe groot het budget dat je daarvoor wilt uitgeven is. Houd rekening met deze aspecten bij het vergelijken voor het vinden van een goede keuze:

  • Heb je al ervaring met bepaalde website builders?
  • Hecht je meer waarde aan snelheid of uniekheid?
  • Ben jij diegene die de website gaat onderhouden?
  • Speelt prijs een grote rol?
  • Wil je online producten gaan verkopen?
  • Uit hoeveel pagina’s gaat je website ontstaan?
  • Heb je unieke functionaliteiten nodig?

Zijn website builders 100% gratis te gebruiken?

Nee. Niet altijd, maar ze zijn meestal gratis om uit te proberen. Sommige website makers brengen kosten in rekening als je de hoeveelheid bandbreedte of opslagruimte overschrijdt die aan jouw account is toegewezen of als je extra (e-commerce) functionaliteiten wilt hebben. Dit vertaalt zich normaliter in verschillende aangeboden pakketten. Met het basis pakket kan je bijvoorbeeld een gewone website maken, en middels een zakelijk pakket een webshop etc.

Wanneer een web ontwikkelaar inhuren in plaats van het zelf te proberen?

Een ​​website maken zonder codeer kennis of technische ervaring? Dan heb je een gebruiksvriendelijke service nodig als bijvoorbeeld JouwWeb of Wix. Maar stel dat het ook hiermee niet lukt, dan kan je het beste iemand inhuren die over de juiste vaardigheden beschikt om dit voor je te doen. Stel dat jouw website wijzigingen aan JavaScript, PHP of HTML bestanden nodig heeft, dan kan je jouw website beter laten maken door een ervaren web ontwikkelaar.

Veelgestelde vragen over website builders

Wat is het verschil tussen een CMS en een Website Builder?

Het grootste verschil is dat een CMS meer flexibiliteit geeft in vergelijking met een website builder. Een website builder is een platform waarmee je een website kunt maken zonder kennis van codering. Een CMS, of content management systeem, is een platform waarmee je inhoud op je website kunt maken, bewerken en publiceren. In tegenstelling tot een websitebouwer, die meestal geen coderingskennis vereist, vereisen de meeste CMS systemen minste enige basiskennis van coderen om deze effectief te kunnen gebruiken.

Wat is de definitie van een website builder?

Een website builder is een gebruiksvriendelijke tool waarmee (onervaren) gebruikers websites kunnen maken. Het kan zowel gratis als betaald zijn, afhankelijk van de functies die je wilt gaan gebruiken.

Hoe werken websitebouwers eigenlijk?

Met een websitebouwer kun je een website maken zonder enige technologische know-how te hoeven hebben. Het is simpelweg ontwikkeld voor de gemiddelde persoon die niet over programmeerkennis beschikt. Je maakt er websites mee in enkele minuten in plaats van dagen. Als gebruiker kan je uit bestaande kant-en-klare templates kiezen. Je kunt daarna elementen slepen en neerzetten en teksten invoegen in de velden.

Wat wordt er bedoeld met een slepen en neerzetten editor?

De zogenaamde drag-and-drop of slepen en neerzetten website makers zijn een gebruiksvriendelijke oplossing. Hiermee kan je bestaande elementen uit een bibliotheek naar jouw website canvas slepen en deze opnieuw rangschikken door ze over de pagina te slepen.

Moet ik iets installeren om te beginnen?

Nee, je hoeft niets op jouw computer te installeren. Alle website makers zijn online en browser gebaseerd, dus je hebt alleen een internetverbinding en een webbrowser (bijv. Chrome, Firefox) nodig.

Kan je jouw website exporteren bij een website builder?

Website builders zijn complexe stukjes software. Sites kunnen helaas niet geëxporteerd worden. Een JouwWeb lay-out kan je bijvoorbeeld niet exporteren naar een Wix lay-out. Simpelweg omdat het twee compleet verschillende systemen zijn. Het enige wat je in het geval van een migratie kunt doen is de teksten kopiëren. Daarom is de keuze van welke website builder het beste voor jou is een zeer belangrijk moment.

Welke tutorials kan ik bekijken voor het bouwen van een website?

Ik stel voor om te beginnen met de Hoe maak je een website?  tutorial op Youtube. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een goede website met het JouwWeb platform maakt.

Wat is de beste website builder voor kleine bedrijven?

Dit blijft een lastige vraag. Er is geen one-size-fits-all website builder specifiek voor eigenaren van kleine bedrijven. Je hebt namelijk veel verschillende soorten bedrijven met verschillende behoeften We verwijzen je graag naar de top 5 in dit artikel en raden je aan om gewoon zoveel mogelijk te proberen.

Moet ik mijn domeinnaam registreren bij de website maker?

Dit is aan te raden. Het is mogelijk om een domeinnaam los te registreren bij een andere provider en daarna te koppelen. Maar het is eenvoudig als je gewoon de domeinnaam bij de website builder regelt, dan staat het gelijk goed.

Wat zijn de beste websitebouwers?

Er zijn veel geweldige website makers om uit te kiezen. Persoonlijk vinden we JouwWeb, Wix en Jimdo goed, lees voor de zekerheid onze review-artikelen.

Scroll naar top