siteground

Siteground review 2021 en ervaringen

Siteground is een internationale hosting provider en opereert op de hosting markt sinds 2004. De kwaliteit van de aangeboden diensten is hoog, en de tarieven zijn laag. De aantrekkelijke hosting tarieven zijn mogelijk door de (internationale) schaalvoordelen waar SiteGround van profiteert. De webhost is een groot bedrijf waar honderden mensen werken. Waar het behalen van optimale klanttevredenheid iedere dag hoog op de agenda staat. In deze review lees je waarom SiteGround absoluut de beste hosting provider van dit moment is en onafhankelijke klantervaringen.

Goed alternatief voor een zelf-gehoste (WordPress) website?

Geen zin in het regelen van technische hosting zaken? Kijk dan eens bij JouwWeb, een gebruiksvriendelijke website-builder van Nederlandse bodem.

mijn hosting pakket

Hosting pakketten en prijzen van SiteGround.com

SiteGround specialiseert zich voornamelijk in gedeelde, dedicated en VPS hosting pakketten. De hosting provider heeft een datacenter in Amsterdam en biedt gratis SSL certificaten via Let’s encrypt en Cloudflare CDN aan. Mocht je niet erg thuis zijn in de wereld van hosting, dan hoef je je nergens druk om te maken. Want, bij ieder hosting pakket zit een handige installatieprogramma waarmee je content management systemen als WordPress binnen een paar klikken op de muis installeert.

Hieronder vind je een actueel overzicht van de prijzen (exlusief BTW):

StartUp

Siteground
3,99* per maand
 • 1 Website
 • 10 GB dataopslag
 • Geschikt voor 10,000 bezoekers per maand
 • Gratis SSL
 • Gratis backups
 • Gratis Cloudflare CDN

GrowBig

Siteground
6,99* per maand
 • Onbeperkt aantal sites
 • 20 GB dataopslag
 • Geschikt voor 25,000 bezoekers per maand
 • Gratis SSL
 • Gratis backups
 • Gratis Cloudflare CDN
Aanbevolen

GoGeek

Siteground
13,99 per maand
 • Onbeperkt aantal sites
 • 40 GB dataopslag
 • Geschikt voor 100,000 bezoekers per maand
 • Gratis SSL
 • Gratis backups
 • Gratis Cloudflare CDN

Is SiteGround een geschikte hosting provider voor mij?

De reden waarom SiteGround.com een bovengemiddeld goede hosting provider is niet alleen de kracht / snelheid van de servers, maar ook de aandacht voor klanttevredenheid.

Meer dan 772 klanten gaven de webhost een gemiddeld cijfer van 9,7 op TrustPilot. Waardoor je duidelijk te maken hebt met een hosting provider die aan de top van de markt zit. Daarnaast zijn er ook talloze positive reviews op andere review sites te vinden.

Vermeldingen op het internet:

In de Facebook WordPress Hosting Groep met meer dan 8500 WordPress professionals aan leden wordt SiteGround veelal als #1 aanbevolen wanneer het om het kiezen van de beste webhost voor een WordPress website maken gaat.
wordpress-siteground-min

Klanttevredenheid staat meestal gelijk aan de mate van gebruiksvriendelijkheid. SiteGround kenmerkt zich door veel aandacht te besteden aan innovatie. Voor beginners is het bijvoorbeeld eenvoudig om WordPress te installeren. En, voor gevorderden zijn er een groot aantal geavanceerde opties beschikbaar die je niet bij andere hosting providers terugziet als gratis Cloudflare CDN en Caching toepassingen.

SiteGround wordt om die redenen zelfs aanbevolen door de officiële organisatie achter het WordPress content management systeem.

WordPress aanbeveling-min

Bron: https://wordpress.org/hosting/

Ook de organisatie achter het Joomla content management systeem kan de hosting provider zeer aanbevelen, ze gebruiken het zelfs voor hun eigen demo website.

Bron: https://www.joomla.org/about-joomla/partners.html

Hoe ik heb de laadtijden van SiteGround hosting getest?

Optimale laadtijden van je website zijn van groot belang. Hoe langer het laden van de volledige website duurt, des te groter de kans is dat een bezoeker jouw website vroegtijdig verlaat. Waardoor je als websitebeheerder altijd naar het optimale moet streven. Dat begint met goede hosting. 

Bron: https://www.thinkwithgoogle.com/marketing-resources/experience-design/mobile-page-speed-load-time/

Mijn uitgevoerde laadtijdtest met een GoGeek pakket in 2018

Met een GoGeek hosting pakket kan je meerdere domeinen gebruiken. Ik heb aan mijn eigen pakket een nieuwe domeinnaam toegevoegd en WordPress erop geïnstalleerd.

Zonder ook maar iets verder aan laadtijden te optimaliseren weet SiteGround mijn test website ver onder de 1 seconde in volledigheid te laden. Een bizar snelle prestatie gezien mijn site volgens de Pingdom test sneller laadt dan 99% van de gesteste websites.

*Natuurlijk betreft het een simpele website (enkel de standaard WordPress installatie), maar het gaat bij deze test vooral om de laadtijden op server niveau. Daar mag je als websitebeheerder zeer tevreden over zijn.

Hoe ik heb de klantenondersteuning van SiteGround ervaren?

Klantenservice chat

De webhost claimt zelf een vraag of probleem in gemiddeld 5 minuten op te lossen. De vraag is of deze claim daadwerkelijk mogelijk is. Ik heb het hieronder uitgezocht door contact op te nemen met de klantenondersteuning.

Persoonlijk heb ik nog nooit technische problemen meegemaakt bij deze webhost. Als je alles van het begin goed installeert, dan heb je daarna vrijwel nooit problemen. Maar om de mate van dienstverlening te testen stelde ik een vraag over WordPress via de Live Chat. Binnen een paar seconden kwam ik in contact met een klantenservicemedewerker en binnen de geclaimde tijd werd mijn vraag beantwoordt.

Een technisch probleem oplossen kan waarschijnlijk wel wat langer duren. Dat is logisch. In ieder geval kan je hier bij SiteGround altijd snel in contact komen met iemand die je verder kan helpen. Wees niet bang om dingen te vragen. De klantenservice staat 24/7 voor je klaar om problemen voor je op te lossen.

In de onderstaande WordPress handleiding maak ik gebruik van Siteground als hosting provider.

Conclusie

De veelzijdigheid van deze hosting provider maakt het een goede allround oplossing voor zowel beginners als websitebeheerders die net wat meer nodig hebben. Daarnaast kan je iedere dag ongeacht het tijdstip contact op nemen met de klantenservice, en dat is weer het grote voordeel van een internationale hosting provider. 

Voor Nederlanders is het jammer dat je geen Nederlandstalige ondersteuning hebt, maar dat is over het algemeen geen probleem. Je kunt WordPress namelijk gewoon in het Nederlands installeren. Ook zijn er talloze Nederlandse Facebook groepen en Youtube kanalen als die van mij waar je om hulp kunt vragen. De kans dat je een technisch probleem krijgt is daarnaast echt heel erg klein. Waardoor je als Nederlander met een gerust hart deze kwalitatieve hosting provider kunt gebruiken.

SiteGround is kort samengevat een goede keuze voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers, waarvan de diensten door WordPress zelf wordt aanbevolen. 

SiteGround ervaringen

Ben jij het eens of oneens met de huidige score? Jouw mening is in ieder geval zeer waardevol voor anderen. Laat jouw persoonlijke ervaring achter en beschrijf wat je wel en niet goed vind aan de dienstverlening.

5 Gebruikers (12 stemmen)
Beoordeling
Wat zeggen gebruikers over dit product Laat jouw ervaring achter
Sort by:

Be the first to leave a review.

{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat jouw ervaring achter

SiteGround contactinformatie

Website: www.SiteGround.com

Scroll naar top