Hosting vergelijken & Top 3 webhosts van 2021

Webhosting vergelijken? Het beste hosting pakket kiezen voor jouw website is geen dagelijkse bezigheid. Maar goed, iedere website groot of klein heeft goede hosting nodig. Met deze “hoe host je een website handleiding voor beginners?’’ kom je er snel achter waar je tegen de beste prijs kwalitatieve hosting afneemt.

hosting vergelijken

Hoe je webhosting kan vergelijken in 5 stappen?

  1. Vergelijk hosting providers op basis van reputatie.
  2. Kies een geschikte en goed geprijsde webhost.
  3. Vergelijk hosting pakketten op basis van technische behoeften.
  4. Kies het beste hosting pakket voor jouw persoonlijk situatie.
  5. Koop een domeinnaam en koppel het aan je webhosting pakket.

Hosting providers vergelijken

De eerste stap die je moet nemen is webhosts vergelijken op basis van reputatie.

Hieronder staan de top 3 hosting bedrijven die in 2021 goed scoren op uptime, eigenschappen, prijzen en klantenondersteuning. BesteWebsiteBuilder.nl vergelijkt jaarlijks providers op basis van klantervaringen, eigen ervaringen en uitgebreide onderzoeken.

siteground
Beoordeling:
4.6/5

Hoe wij webhosting vergelijken en hoe onze top 3 ranking tot stand komt?

Aanbod: Is er voor iedere kleine of grote gebruiker een geschikt hosting pakket beschikbaar? Hoe hoger de score, des te groter het aanbod van verschillende diensten. We kijken hierbij ook naar de prijsverschillen tussen de hosting pakketten.

Features: Een goede hosting provider zorgt ervoor dat gebruikers toegang hebben tot de laatste technologie en toepassingen. Denk aan automatische website backups, WordPress updates en laadtijd optimalisatie applicaties.

Klantenservice: Hoe goed en bereikbaar is de klantenservice? Een goede webhost dient 24/7 ondersteuning te bieden aan haar gebruikers. Niet iedereen is even technisch. Hoe hoger de score, des te hoger de bereidheid van de klantenondersteuning om haar klanten te helpen.

Prijs-kwaliteitverhouding: Zijn de diensten betaalbaar? Een hosting provider kan geweldige pakketten aanbieden, wij checken of ze dat ook tegen een redelijke prijs doen.

Wat is webhosting en waarom is het belangrijk om te vergelijken?

Webhosting is kort samengevat de plek waar de nodige bestanden van websites opgeslagen worden. Maar, het gaat verder dan dat. Goede hosting garandeert snelle site laadtijden, maakt jouw website altijd 24/7 online bereikbaar, en verzorgt continue de beveiliging. Kwaliteit is dus van groot belang. Wanneer hosting niet in alle eerder genoemde punten voorziet, dan spreek je automatisch van slechte hosting.

Kan ik zelf een website hosten?

Websites draaien voornamelijk op servers in grote data centers. Zelf een server voor je website opzetten is uiteraard een mogelijkheid, maar dit is een zeer technische aangelegenheid. Als je niet erg technisch bent, kan je het beste serverruimte bij een betrouwbare hosting provider huren.

Hosting providers verzorgen simpelweg alle technische aspecten die je nodig hebt voor het draaien van WordPress, Joomla, Drupal, Magento etc. Hierdoor hou jij meer tijd en focus over voor het maken van je website. Je hoeft in dat geval alleen een domeinnaam en hosting pakket te kopen.

Wat is de beste hosting provider van 2021?

Het hangt altijd af van jouw persoonlijke behoeften. SiteGround is al jarenlang de grote winnaar in ons onderzoek naar de beste hosting providers. Deze internationale webhost wordt overigens ook door de organisaties achter WordPress en Joomla direct aanbevolen. Dat betekent natuurlijk niet dat deze provider de enige is om te overwegen. Maar, we kunnen bijna 100% garanderen dat je zeer tevreden over deze hosting provider zult zijn. 

Scroll naar top