Jouwweb review 2019 en ervaringen

Jouwweb is een 100% Nederlandstalige website builder, een online platform waar je zonder veel kennis van zaken een website mee maakt. In deze Jouwweb review lees je vooral voor wie deze oplossing geschikt is.

Om te beginnen: Jouwweb.nl heeft mij positief verrast. Het is niet makkelijk om te concurreren in een markt waarin grote internationale bedrijven als Wix en Jimdo aanwezig zijn. Toch weet de Nederlandse website maker tool zich met bijna 13,000 Nederlandse gebruikers goed staande te houden op de Nederlandse markt.

Jouwweb biedt haar gebruikers vooral simpliciteit. Waar je bij sommige website builders overrompeld met grote hoeveelheden functies wordt, houdt deze website builder het process liever helder en gekaderd. Hollandse nuchterheid? Dat zal een grote groep gebruikers zeker aanspreken! 

Al met al een interessante tool om eens goed uit te proberen.

jouwweb

(De link opent in een nieuw venster)

Jouwweb review 2018

Jouwweb website

Effectiviteit

Je maakt er snel en effectief een website mee.

Gebruiksvriendelijkheid

De website editor is snel te begrijpen.

Ondersteuning

Uitgebreide Nederlandstalige kennisbank.

Wat vinden we goed:

  • Moderne & responsive templates
  • Preview mode voor smartphones
  • Functionele elementen
  • Google Analytics koppeling
  • Webshop integraties

Wat vinden we slecht:

  • Beperkte styling opties voor bepaalde elementen.

Jouwweb is een rechttoe rechtaan website editor. Het aanmeldprocess is simpel. Je kunt direct aan de slag met het kiezen van het initiële design van je nieuwe site. Deze keuze bepaalt in grote lijnen hoe je website eruit komt te zien. Daarna krijg je heldere uitleg over hoe je het interface gebruikt en hoe je elementen sleept en neerzet.

In vergelijking met andere website builders biedt Jouwweb een rustig interface en alle nodige functionele elementen die je voor een persoonlijke of zakelijk website nodig hebt. Andere website builders zijn wellicht rijker in styling opties, maar dat is niet altijd beter, voor bepaalde gebruikers levert dat juist meer keuzestress op. 

Je kunt bij Jouwweb de volgende elementen aan een pagina toevoegen:

Koppen
Tekst
Afbeeldingen
Formulieren
Buttons
Producten (webshop)
Productgalerij (webshop)
Afscheidingslijn
Tabellen
Video
Audio
Bestanden

Documenten
Fotoalbums
Diavoorstellingen
Blog
Kaarten
Reacties
Social – Knoppen
Social – Delen
Polls
Sterren ratings

Er zijn veel manieren om met de elementen een pagina in te delen. Het is ook heel gemakkelijk om je inhoudsblokken van plek te veranderen. Dat is gewoon een kwestie van het gewenste element en verplaatsen.

Conclusie: Jouwweb is zeer geschikt voor beginners

Het team achter Jouwweb heeft een mooi product neergezet. Dat blijkt ook uit de hoge Trustpilot score van gemiddeld een 9.0 op basis van 688 beoordelingen.

Het Nederlandse platform is vooral geschikt voor diegenen die meer waarde hechten aan functionaliteit in plaats van 100% uniekheid van je website. Zo kun je binnen een klein uurtje al ver op weg komen. Er mogen wel nog wat styling opties toegevoegd worden. Maar, je kunt hier zeker een moderne website mee maken, die aan actuele web design richtlijnen voldoet. 

Dat maakt het platform zeer geschikt voor Nederlandse beginners.

Mijn belangrijkste conclusie is dat Jouwweb zeker de moeite is om uit te proberen. Dat is immers gratis. Voor het maken van een Jouwweb website hoef je geen belangrijke persoonlijke gegevens in te vullen. Het enige wat je nodig hebt is een e-mailadres ter activatie, daarna kun je gelijk aan de slag.

jouwweb

(De link opent in een nieuw venster)

Jouwweb ervaringen

Wat zeggen gebruikers over dit product Laat jouw ervaring achter
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat jouw ervaring achter

Scroll naar top