De 4 beste Website Builders | Gratis website maken in 2021

Laatste update: 11 juni 2021

Zelf een website bouwen met coderen is niet voor iedereen weggelegd. Duurt WordPress onder de knie krijgen je te lang? Of heb je gewoon geen idee waar je moet beginnen. Geen probleem! Wanneer je een website builder tool gebruikt dan kan je alles omtrent een website maken gemakkelijk zelf doen. De vraag is alleen welke de beste voor jouw situatie is?

P.S. Direct weten wat de meest gebruiksvriendelijke website builder voor beginners is?

De beste website bouwer voor de meeste Nederlanders en Belgen is JouwWeb.

In dit artikel gaan we een paar website makers met elkaar vergelijken. We vergelijken de kosten, het gebruiksgemak, de sjablonen en ontwerp opties, de kwaliteit van de klantenondersteuning en nog veel meer.

Elke genoemde website builder heeft een samenvatting voor een snelle vergelijking van wat elke tool te bieden heeft. Waardoor je snel een weloverwogen beslissing kunt maken.

Waarom wil je eigenlijk een website builder gebruiken?

Met een website builder kan je met slechts een paar klikken op de muis de online aanwezigheid van jouw merk of persoonlijkheid vergroten. Een pagina maken gebeurd allemaal middels elementen slepen en neerzetten, waardoor iedereen ongeacht kennisniveau het kan doen.

Website builders bieden hoogwaardige kant-en-klare website ontwerpen, die ook gelijk goed op ieder schermformaat werken. Je bespaart daarnaast veel tijd door de inhoud direct op een browser in realtime te kunnen aanpassen. De techniek daarachter wordt continue automatisch voor je onderhouden.

Bekijk hieronder de video de mogelijkheden van een website builder tool

Op https://www.jouwweb.nl kan je een gratis account aanmaken. 

Onze top 4 beste website builders voor 2021

#1 Jouwweb – Helder en snel websites aanmaken

jouwweb

Het Nederlandse website builder Jouwweb is zeer geschikt voor diegenen die meer waarde hechten aan functionaliteit en snelheid in plaats van 100% uniekheid van de website. Zo kun je dankzij de heldere slepen en neerzetten editor binnen een klein uurtje al ver op weg komen met jouw persoonlijke, zakelijke en webshop website.

#2 Zelf-gehoste WordPress website maken

WordPress

WordPress biedt een gebruiksvriendelijke en krachtige manier om websites te maken. Het populaire content management systeem wordt dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. Op de homepage van BesteWebsiteBuilder.nl staat een uitgebreide handleiding en video waarmee ik al meer dan 50,000+ Nederlanders heb geholpen met het bouwen van een eigen site.

#3 LightSpeed – Beste tool voor webwinkels

LightSpeed is een uitgebreid systeem waarmee je eenvoudig fantastische webwinkels maakt. Er ligt een duidelijke focus op gebruiksvriendelijkheid. Een webwinkel werkt ook gelijk goed op verschillende apparaten zoals smartphones en tablets. Van alle store builders die we hebben getest biedt LightSpeed de meest complete en professionele oplossing voor Nederlandse ondernemers.

#4 Wix – Meest uitgebreide website builder

wix

De website maker van Wix biedt een zeer uitgebreide drag-and-drop website builder. Wix is zeer gebruiksvriendelijk voor beginners. Gebruikers kunnen kiezen uit meer dan 500 prachtige templates. Het platform is een populaire keuze onder miljoenen creatieve bloggers, professionals, schrijvers enz. 

Zijn website builders 100% gratis te gebruiken?

Niet altijd, maar ze zijn meestal gratis om uit te proberen. Sommige website makers brengen kosten in rekening als je de hoeveelheid bandbreedte of opslagruimte overschrijdt die aan jouw account is toegewezen of als je extra (e-commerce) functionaliteiten wilt hebben. Dit vertaalt zich normaliter in verschillende aangeboden pakketten. Met het basis pakket kan je bijvoorbeeld een gewone website maken, en middels een zakelijk pakket een webshop etc.

Wanneer een web ontwikkelaar inhuren in plaats van het zelf te proberen?

Een ​​website maken zonder codeer kennis of technische ervaring? Dan heb je een gebruiksvriendelijke service nodig als bijvoorbeeld JouwWeb of Wix. Maar stel dat het ook hiermee niet lukt, dan kan je het beste iemand inhuren die over de juiste vaardigheden beschikt om dit voor je te doen. Stel dat jouw website wijzigingen aan JavaScript, PHP of HTML bestanden nodig heeft, dan kan je jouw website beter laten maken door een ervaren web ontwikkelaar.

Veelgestelde vragen over website builders

Wat is de definitie van een website builder?

Een website builder is een gebruiksvriendelijke tool waarmee (onervaren) gebruikers websites kunnen maken. Het kan zowel gratis als betaald zijn, afhankelijk van de functies die je wilt gaan gebruiken.

Hoe werken websitebouwers eigenlijk?

Met een websitebouwer kun je een website maken zonder enige technologische knowhow te hoeven hebben. Het is simpelweg ontwikkeld voor de gemiddelde persoon die niet over programmeerkennis beschikt. Je maakt er websites mee in enkele minuten in plaats van dagen. Als gebruiker kan je uit bestaande kant-en-klare templates kiezen. Je kunt daarna elementen slepen en neerzetten en teksten invoegen in de velden.

Wat wordt er bedoeld met een slepen en neerzetten editor?

De zogenaamde drag-and-drop of slepen en neerzetten website makers zijn een gebruiksvriendelijke oplossing. Hiermee kan je bestaande elementen uit een bibliotheek naar jouw website canvas slepen en deze opnieuw rangschikken door ze over de pagina te slepen.

Moet ik iets installeren om te beginnen?

Nee, je hoeft niets op jouw computer te installeren. Alle website makers zijn online en browser gebaseerd, dus je hebt alleen een internetverbinding en een webbrowser (bijv. Chrome, Firefox) nodig.

Kan je jouw website exporteren bij een website builder?

Website builders zijn complexe stukjes software. Sites kunnen helaas niet geëxporteerd worden. Een JouwWeb lay-out kan je bijvoorbeeld niet exporteren naar een Wix lay-out. Simpelweg omdat het twee compleet verschillende systemen zijn. Het enige wat je in het geval van een migratie kunt doen is de teksten kopiëren. Daarom is de keuze van welke website builder het beste voor jou is een zeer belangrijk moment.

Welke tutorials kan ik bekijken voor het bouwen van een website?

Ik stel voor om te beginnen met de Hoe maak je een website?  tutorial op Youtube. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een goede website met het JouwWeb platform maakt.

Wat is de beste website builder voor kleine bedrijven?

Dit blijft een lastige vraag. Er is geen one-size-fits-all website builder specifiek voor eigenaren van kleine bedrijven. Je hebt namelijk veel verschillende soorten bedrijven met verschillende behoeften We verwijzen je graag naar de top 5 in dit artikel en raden je aan om gewoon zoveel mogelijk te proberen. 

Moet ik mijn domeinnaam registreren bij de website maker?

Dit is aan te raden. Het is mogelijk om een domeinnaam los te registreren bij een andere provider en daarna te koppelen. Maar het is eenvoudig als je gewoon de domeinnaam bij de website builder regelt, dan staat het gelijk goed.

Wat zijn de beste websitebouwers?

Er zijn veel geweldige website makers om uit te kiezen. Persoonlijk vinden we JouwWeb, Wix en Jimdo goed, lees voor de zekerheid onze review-artikelen.

Scroll naar top