Vandaag nog zelf een eigen blog maken met WordPress?

Een eigen blog maken? Vandaag leer je alles over de technische aspecten van bloggen. Het is veel makkelijker dan je denkt, en dat ga ik je letterlijk stap voor stap laten zien. Ik laat je daarnaast alle goed bewaarde geheimen van populaire Nederlandse bloggers zien. We skippen alle onzinnige praat en gaan direct aan de slag. Met deze gratis handleiding leer je simpelweg hoe je binnen 30 minuten een nieuwe blog start vanuit het niets.

Over deze blog starten handleiding:

Het fijne aan deze WordPress blog handleiding is dat letterlijk alles helder wordt uitgelegd. Hiermee voorkom je alle veelgemaakte beginnersfouten, zelfs als je totaal niet computertechnisch bent. Daarnaast is het systeem (WordPress) dat we gaan gebruiken de absolute #1 keuze van gevestigde Nederlandse bloggers, waar iedereen ongeacht kennisniveau en ervaring snel mee aan de slag gaat.

Waarom je deze handleiding fantastisch gaat vinden:

Waarom vandaag nog een blog beginnen?

Gezien je deze WordPress blog maken handleiding hebt gevonden, is het vrij duidelijk dat een blog beginnen hoog op je verlanglijst staat. Waarom ook niet? Als je geld of plezier kunt hebben met bloggen over onderwerpen waar je interesse in hebt.

Voorkom oneindig uitstellen!

Stel het niet langer uit. Iets nieuws doen voelt altijd als een out of your comfort zone ervaring aan. Maar, stel dat het achteraf veel makkelijker lijkt te zijn dan je oorspronkelijk had gedacht? Dan ben je toch ontzettend blij dat je de stap hebt genomen. Meer dan 590 Nederlanders hebben de stap genomen om te gaan bloggen dankzij deze handleiding. Jij kunt vandaag nog de volgende zijn.

Waarom een blog starten een goed idee is?

1. Verdien geld met een blog runnen. (financiële vrijheid)

Geld verdienen met een passie? Met een eigen blog kan dat. Geld verdienen met bloggen over je passies zou absoluut niet de voornaamste reden zijn om te beginnen. Hoe meer je immers ergens oprecht geïnteresseerd in bent, des te geloofwaardiger het naar de lezers overkomt. Maar, het is fijn om te weten dat de blog die je vandaag gaat maken wellicht een (extra) inkomen kan opleveren.

2. Ontdek een nieuw doel in je leven en inspireer daarmee anderen. (Inspiratie)

Jouw eigen blog maken en bijhouden biedt een nieuw doel in jouw leven. Bloggen, hoe gek het ook klinkt zal je nieuwe inzichten geven in wie je als persoon bent. Denk bijvoorbeeld aan ontdekken wat je interesseert en wat totaal niet. Daar kom je pas echt achter als je erover gaat bloggen. Met jouw unieke visie op onderwerpen die jouw het meeste interesseren inspireer je jouw blog lezers. Een blog hebben biedt jou kansen om anderen positief te beïnvloeden en daarmee kan je iets voor anderen betekenen.

3. Ontmoet nieuwe mensen met dezelfde interesses (Sociale connecties)

Met een eigen blog kan je veel mensen bereiken. Daarbij is niets leuker dan interactie met jouw lezers en andere bloggers. Je vindt dezelfde onderwerpen interessant en daar rollen niet ongewoonlijk nieuwe vriendschappen uit. Zie een reactie op een blogartikel als een compliment. Het is een waanzinnig gevoel als men de moeite neemt om te reageren op een blogartikel dat jij zelf hebt geschreven. Zet mensen aan het denken, dat is een ervaring dat niemand van je ooit kan afpakken als je een eigen blog heb

Waarom WordPress het populairste blog platform is?

Een eigen blog maken kan op tal van verschillende manieren. Maar, als alleen het beste Content Management Systeem goed genoeg is, dan kom je al snel bij het ongekend populaire blogging platform WordPress uit.

Meer dan 58,9% van de websites die je dagelijks bezoekt draait op WordPress (bron: W3techs.com).

Waaronder:

Autoblog.nl
Beautyblog.nl

Deze populariteit is goed te verklaren:

#1 WordPress is een gratis content management systeem.

WordPress is open source/gratis software. Het CMS is ontwikkeld door een gedreven groep aan vrijwilligers. Deze community biedt daarnaast talloze thema’s en plugins gratis ter beschikking aan. Waardoor een WordPress website maken veruit de goedkoopste manier is.

#2 De interface is gebruiksvriendelijk voor ieder kennisniveau.

Na de installatie van WordPress kan je direct aan de slag. Je kiest een passend kant-en-klaar thema, en breidt de eigen website eventueel uit met krachtige plugins (extensies). Alles zonder ook maar een regeltje codetaal op je scherm te zien.

#3 WordPress kent een gigantische community.

Kom je ergens echt niet uit? Geen zorgen! WordPress kent miljoenen gebruikers. De kans dat iemand anders eenzelfde vraagstuk bij een website maken al een keer eerder heeft meegemaakt is ontzettend groot. Oplossingen liggen letterlijk voor het oprapen op sites als Youtube en diverse fora.

Hoe maak je een blog in 30 minuten?

eigen blog

 Voor een blog maken heb je als eerste een domeinnaam en hosting pakket nodig. De domeinnaam staat voor de URL of website adres van jouw blog. Hosting is het makkelijkste op te vatten als de plek op het internet waar jouw blog wordt opgeslagen.

SiteGround.com wordt door veel bloggers als de beste hosting provider gezien voor als je net begint met een blog maken. SiteGround is een betaalbare webhost en gebruiksvriendelijk om te gebruiken. Waar je alles wat je nodig hebt in een enkele registratie regelt.

De registratie van jouw domeinnaam en de aanschaf van een hosting pakket kost gemiddeld slechts 5 minuten. Daarna hoef je alleen nog maar WordPress te installeren, wat tegenwoordig een kwestie van een paar keer klikken is.

Krijg hier 50% korting op je Siteground blog hosting

Waarom SiteGround als hosting provider ideaal voor jouw eigen blog is?

  • Eenvoudig om te gebruiken. Iedereen kan eenvoudig een eigen blog maken met deze handleiding. SiteGround maakt het heel makkelijk om WordPress te installeren op jouw hosting pakket.
  • SiteGround is betaalbaar, maar toch van hoge kwaliteit, waar je voor slechts 3,95 euro per maand een professionele blog maakt. Dat zijn overigens de enige kosten die je moet betalen om een werkende eigen blog te hebben. 
  • SiteGround heeft een uitstekende reputatie. De mate van technische gebruiksvriendelijkheid is zeer belangrijk voor de beginnende blogger. 

Scroll naar top