Vandaag zelf een eigen blog maken?

Eigen blog maken? Vandaag leer je alles over de technische aspecten van bloggen. In deze handleiding lees je eenvoudig een blog maken met WordPress is. Het WordPress content management systeem is een goede keuze voor beginnende bloggers. Waar iedereen ongeacht kennisniveau mee aan de slag kan gaan. 

Dus, jij wilt een blog beginnen?

Gezien je deze WordPress blog maken handleiding hebt gevonden, is het vrij duidelijk dat een blog beginnen hoog op je verlanglijst staat. Stel het niet langer uit. Iets nieuws doen voelt altijd als een out of your comfort zone ervaring aan. Maar, stel dat het achteraf veel makkelijker lijkt te zijn dan je oorspronkelijk had gedacht? Dan ben je toch ontzettend blij dat je de stap hebt genomen!

3 Redenen waarom een blog maken altijd een goed idee is

  • Een blog bijhouden kan overal waar je een internet verbinding hebt. 
  • Een eigen blog kan middels advertenties financiële vrijheid geven.
  • Een eigen blog kan de ultieme uitlaatklep voor creativiteit zijn.  

Snel een eigen blog maken? Bekijk de video uitleg

Hoe maak je een blog in 30 minuten?

eigen blog

 

Voor een blog maken heb je als eerste een domeinnaam en hosting pakket nodig. De domeinnaam staat voor de URL of website adres van jouw blog. Hosting is het makkelijkste op te vatten als de plek op het internet waar jouw blog wordt opgeslagen.

SiteGround.com wordt door veel bloggers als de beste hosting provider gezien voor als je net begint met een blog maken. SiteGround is een betaalbare webhost en gebruiksvriendelijk om te gebruiken. Waar je alles wat je nodig hebt in een enkele registratie regelt.

De registratie van jouw domeinnaam en de aanschaf van een hosting pakket kost gemiddeld slechts 5 minuten. Daarna hoef je alleen nog maar WordPress te installeren, wat tegenwoordig een kwestie van een paar keer klikken is.

Krijg hier 50% korting op je Siteground blog hosting

Waarom SiteGround als hosting provider ideaal voor jouw eigen blog is?

  • Eenvoudig om te gebruiken. Iedereen kan eenvoudig een eigen blog maken met deze handleiding. SiteGround maakt het heel makkelijk om WordPress te installeren op jouw hosting pakket.
  • SiteGround is betaalbaar, maar toch van hoge kwaliteit, waar je voor slechts 3,95 euro per maand een professionele blog maakt. Dat zijn overigens de enige kosten die je moet betalen om een werkende eigen blog te hebben. 
  • SiteGround heeft een uitstekende reputatie. De mate van technische gebruiksvriendelijkheid is zeer belangrijk voor de beginnende blogger.