Webshop beginnen? Alles wat je moet weten over webwinkels

Een webshop beginnen? Waarschijnlijk heb je altijd al gedroomd van een eigen webwinkel beginnen. Een online plek waar je alles kunt verkopen wat maar in je opkomt. Het mooie aan het internet van vandaag de dag is dat het ook gewoon kan. Er is namelijk niemand die je zegt dat je geen eigen producten mag verkopen.

Voor een eigen webwinkel runnen moet je alleen wel het technische aspect en de voorraad voor elkaar hebben. Denk aan een platform waarop je klanten ontvangt en efficiënt orders verwerkt. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan genoeg goede oplossingen voor beginners.

In dit artikel ga ik je laten zien hoe je op de makkelijkste manier jouw eigen webshop maakt. Ik leg je alle technische aspecten uit, waardoor je vandaag nog kunt beginnen met het verkopen van producten.

Waar kan ik een webwinkel beginnen?

Op dit moment is het verstandig om een gebruiksvriendelijk eCommerce platform te kiezen. Een webwinkel starten is namelijk niet hetzelfde als een standaard website maken. Je kunt bijvoorbeeld met WordPress in combinatie met Woocommerce een webshop maken. Maar, het integreren van betalingsmodules als iDeal is in dat geval een lastige uitdaging voor iemand die net begint.

Een webshop maker als JouwWeb heeft alle benodigdheden voor een Nederlandse webshop al standaard inbegrepen waardoor je gelijk kunt focussen op de webwinkel zelf en niet op de technische vereisten. Dat zorgt ervoor dat je zonder technische kennis van websites maken toch redelijk eenvoudig en snel een eigen webshop maakt.

Maak altijd gebruik van de gratis Proefperiode

De onderstaande webshop builders bieden een gratis proefperiode aan. Dat betekent dat je de webshop software kunt uitproberen zonder dat je daar initieel geld aan kwijt bent. Over het algemeen bestaat de proefperiode uit 14 dagen, maar in het geval van JouwWeb 3 maanden. Dat zijn meer dan genoeg dagen om erachter te komen of de webwinkel software je wel of niet bevalt.

De beste webshop builders van dit moment.

#1 Jouwweb – Zeer geschikt voor beginners

jouwweb

#2 Shopify – Ideaal voor dropshipping

shopify

#3 Lightspeed – Complete oplossing voor ervaren webshop eigenaren

Hoe kies je de beste webwinkel software?

Ik kan je helaas niet vertellen welke tool het beste bij jouw behoefte past. Iedereen heeft andere wensen en behoeften. Persoonlijk, zou ik door de aanwezigheid van Nederlandstalige ondersteuning eerder voor JouwWeb gaan als je een Nederlandse webshop wilt beginnen. Maar, indien je een groter internationaal publiek wilt bereiken dan is Shopify waarschijnlijk een betere oplossing. Waardoor het verstandig is om beide aanbevolen webwinkel builders uit te proberen. De proefperiode is immers gratis! Probeer de diensten met elkaar te vergelijken. Ervaar wat je fijn vind en ga voor wat het beste aansluit bij jouw idee van de perfecte webwinkel.

Hoe start je een webshop?

Een webshop maken is technisch gezien eenvoudig, maar je moet jezelf eerst de volgende vragen stellen voordat je daadwerkelijk begint:

  • Wat ga je verkopen?
  • Wat voor klanten wil je bereiken?
  • Hoe vinden klanten jouw webwinkel?

Zodra je jouw strategie op papier hebt dan is het een logische volgende stap om jouw webshop te maken. Veel succes met jouw online onderneming!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top