shutterstock.com

Shutterstock stockfotografie review 2019

Shutterstock is één van de beste stockfotografie websites ter wereld. Wat het platform vooral uniek maakt is de grote populariteit onder professionele fotografen en illustratoren. Op de website vind je namelijk meer dan 70 miljoen royalty-free afbeeldingen van hoge kwaliteit. Daar komen gemiddeld iedere dag zo’n 10,000 nieuwe afbeeldingen bij. Kortom, bij Shutterstock vind je alles wat je aan visuele content nodig hebt voor bijvoorbeeld een creatief project als een website.

Kenmerken

  • Gigantisch aanbod aan afbeeldingen, vectoren en video´s 
  • Voordelige abonnementen voor veelgebruikers 
  • Dagelijks nieuwe producten om uit te kiezen

Afbeeldingen zoeken op Shutterstock

Kwaliteit 

Shutterstock kent strenge richtlijnen. Het bedrijf ernaar om enkel kwalitatieve producten aan te bieden. Voordat een nieuwe afbeelding op de website komt te staan, wordt het het beeldmateriaal eerst onderworpen aan een grondige inspectie. De Shutterstock inspecteur onderzoekt o.a. of het voldoet aan Shutterstock’s normen van kwaliteit, auteursrecht en merkenrecht. Nieuw beeldmateriaal komt alleen op de website te staan, indien het aan alle gestelde eisen voldoet.

Het aanbod

De website is een fantastische bron voor het vinden van een groot schala aan hoge resolutie afbeeldingen. Denk bijvoorbeeld ook aan grote formaten zoals afbeeldingen voor billboard en gedrukte media. Shutterstock telt op dit moment meer dan 70 miljoen afbeeldingen en video's, en daar komen iedere dag duizenden nieuwe producten bij. 


Zoeken en filteren

Shutterstock begrijpt als geen ander dat een grote database aan beeldmateriaal een geavanceerde zoekfunctie vereist. Als gebruiker kun je op gebruiksvriendelijke wijze zoeken naar afbeeldingen middels filters als trefwoorden, exacte kleur en type afbeelding. 

Hoe komt Shutterstock aan afbeeldingen?

Iedere creatieveling kan in feite beeldmateriaal op het platform van Shutterstock verkopen. Als fotograaf of illustrator kun je een account aanmaken. Wil jij zelf beeldmateriaal gaan verkopen? Bekijk dan altijd kritisch of jouw werk aan de richtlijnen van Shutterstock voldoet. Worden jouw afbeeldingen goedgekeurd? Dan krijg je iedere keer een vergoeding wanneer jouw product op het platform wordt verkocht.

Shutterstock Prijzen 

Het platform is op gebied van prijs niet erg geschikt als je slechts één afbeelding nodig denkt te hebben. Shutterstock is voornamelijk gericht op klanten die meerdere afbeeldingen nodig hebben. Dat zie je vooral terug in de aantrekkelijke tarieven van de beschikbare abonnementen. Neem bijvoorbeeld een abonnement van 1 maand voor 125 euro. In dit geval betaal je slechts 125/350 = 0,36 eurocent per afbeelding, terwijl je bij een klein pakket 7,90 euro per afbeelding betaalt.

Conclusie: Shutterstock kan zeer goedkoop zijn!

Het gigantische aanbod aan goedkoop beeldmateriaal maakt Shutterstock een absolute winnaar onder de stock fotografie websites. Als je van plan bent om grote hoeveelheden afbeeldingen te kopen, dan is het financieel gezien veruit de beste keuze!


Wat zijn de alternatieven?

Review 0
Wat zeggen gebruikers over dit product Laat jouw ervaring achter
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat jouw ervaring achter

Scroll naar top