Depositphotos stockfotografie review 2019

Depositphotos is populaire stockfotografie site. De in 2009 opgerichte website telt momenteel meer dan 45 miljoen rechtenvrije stockfoto’s, vector afbeeldingen en video’s.

De stock site heeft een vrijwel uniek kenmerk. Stock sites hanteren meestal verschillende prijzen op basis van resolutie en grootte. Bij Depositphotos betaal je voor ieder afbeeldingsformaat hetzelfde, namelijk 1 download. Eigenlijk wel zo eerlijk en logisch, gezien behoeften verschillen.

Depositphotos is een betrouwbare en goede keuze voor diegenen die op zoek zijn naar goedkope stockfoto’s. Je vind er eigenlijk alles voor jouw website of ander creatief project. 

Kenmerken

  • Alle afbeeldingsformaten hebben dezelfde prijs
  • Goedkope abonnementen en credits
  • Uitgebreide zoekfunctie met handige filters 
  • Het aanbod aan "Nederlands-achtige'' video's is klein

Afbeeldingen zoeken op Depositphotos

depositphotos afbeeldingen

Kwaliteit en aanbod

Depositphotos hanteert een streng acceptatiebeleid. Enkel de beste fotografen en illustratoren mogen hun werk op het platform verkopen. Je ziet dit goed terug in de kwaliteit van het aanbod.

Het grotendeel van de foto’s is professioneel verlicht en haarscherp. De stock site houdt daarnaast goed rekening met de verschillende behoeften van klanten. Afbeeldingen zijn namelijk voor zowel het web als voor geprinte media geschikt gemaakt.

In de inleiding werd het al genoemd: het aanbod is gigantisch. De laatste keer dat we keken stond de teller op 45,450,464 rechtenvrije beelden. Depositphotos biedt haar klanten daarmee een zeer uitgebreide bibliotheek aan stockfoto’s aan.

De kans is klein dat je niet iets vind waar je naar op zoek bent.


Handleiding: afbeeldingen vinden voor jouw project

Ben jij op zoek naar mooie afbeeldingen voor jouw persoonlijke project? BesteWebsiteBuilder.nl heeft een uitgebreide handleiding geschreven om jou te helpen.


Zoeken en filteren 

Op veel stock sites moet je vaak eerst tientallen pagina’s doorbladeren voordat je een geschikte afbeelding vind. Depositphotos heeft daar een slimme oplossing voor bedacht: meer filters.

Met een paar klikken op de muis filter je op kwaliteit, categorie, type persoon, resolutie en kleur. Hierdoor vind je eenvoudig en snel een geschikte afbeelding. 

Depositphotos prijzen

Belangrijk om te weten:

Depositphotos is in vergelijking tot andere stock sites zeer betaalbaar. Je betaalt voor een abonnement van 1 maand slechts € 55. Daar krijg je 50 afbeeldingen voor terug. Dat komt neer op € 1,09 per afbeelding.

Ee afbeelding van een groter formaat downloaden kost niet ineens 3 keer zoveel. Je betaalt voor ieder afbeeldingsformaat dezelfde prijs.

Welk pakket het beste bij jou past, hangt af van jouw behoeften. Het kopen van credits lijkt bij eerste opslag altijd de meest aantrekkelijke keuze. Maar, financieel gezien is dit absoluut het geval. Je betaalt dan al gauw 6 euro voor een losse afbeelding.

Een maandabonnement is de goedkoopste optie. Dat biedt de mogelijkheid om op een voordelige manier een groot aantal afbeeldingen te downloaden voor gebruik. Een abonnement kun je voor 1 maand afsluiten, en is altijd opzegbaar. 

Conclusie: Depositphotos is een fijne stock site

Het grote aanbod is middels de geavanceerde zoekfuncties snel te doorzoeken. Daarnaast hanteert Depositphotos eerlijke en betaalbare prijzen, waardoor het voor velen een geschikte keuze zal zijn.

Over het algemeen hebben wij weinig negatieve ervaringen gehoord. Indien jij wel een negatieve ervaring hebt gehad, dan horen we het uiteraard graag.

Op dit moment kunnen we Depositphotos zeker aan raden. 


Wat zijn de alternatieven?


Depositphotos ervaringen

Scroll naar top