Bigstock stockfotografie review 2019

Bigstock is een handelsmerk van Shutterstock, maar functioneert als een individuele stockfoto site. Wij zijn over het algemeen altijd zeer tevreden over de diensten van stockfotografie website Shutterstock. Maar in tegenstelling tot onze ervaringen met Shutterstock valt Bigstock.com helaas tegen.

Niet omdat de website niet goed werkt, daar is niets mis mee. Maar, het is simpelweg één van de duurste stock sites op de markt. Speelt budget bij jou geen rol? Lees dan verder. Bespaar jij liever op stockfoto's? Lees dan onze handleiding afbeeldingen.

Kenmerken

  • Geavanceerde zoekfunctie met diverse filters
  • Meer dan 33 miljoen stockfoto's, video's en vectoren
  • De stockfoto's zijn duur

Afbeeldingen zoeken op Bigstock

Bigstock afbeeldingen

Kwaliteit en aanbod

Bigstock heeft miljoenen rechtenvrije afbeeldingen, die voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden. Denk aan web design templates, maar ook beeldmateriaal voor geprinte media. 

De stock site biedt haar gebruikers meer dan 33 miljoen stockfoto's, video's en vectoren aan. Het is aannemelijk dat dit aantal de komende jaren nog flink zal groeien. Dat zal voornamelijk afhangen van de bereidheid van content creators. 


Handleidingen: afbeeldingen vinden voor jouw project

Ben jij op zoek naar mooie afbeeldingen voor jouw persoonlijke project? BesteWebsiteBuilder.nl heeft een uitgebreide handleiding geschreven om jou te helpen. 


Zoeken en filteren

De zoekfunctie op de website is geavanceerd. Je kunt afbeeldingen zoeken op trefwoord, categorie, onderwerp, kwaliteit en fotograaf of illustrator.

Bigstock.com biedt ook de mogelijkheid om te filteren op wel of geen inhoud voor volwassenen. Deze laatste functionaliteit kom je niet vaak tegen op andere stock sites.

Bigstock prijzen

Belangrijk om te weten: 

In de inleiding van onze review kwam het al eerder naar voren: Bigstock is duur. Bigstock biedt veel verschillende abonnementen en pakketten aan. Dat lijkt bij de eerste oogopslag goedkoop.

Je krijgt 10 credits voor €30. Maar, vergeet niet dat je voor een afbeelding tot wel 6 credits kwijt bent afhankelijk van de grootte van en de vorm van het bestand.

Bigstock kan misschien wel interessant zijn voor grootgebruikers. Denk bijvoorbeeld aan grote pakketten vanaf €330. Of dit voor jouw geschikt is, hangt af van jouw persoonlijke budget en behoeften. Ben jij een grootgebruiker? Dan is het aan te raden om ook onze Shutterstock review te lezen.

Zet jouw behoeften concreet op papier en maak een kostenberekening. Past het binnen het budget, en vind je Bigstock een fijne stock site? Dan kan het wellicht de moeite waard zijn.

Maar, hou in het achterhoofd dat er voor jouw situatie waarschijnlijk goedkopere alternatieven zijn. 

​Conclusie: Bigstock is een dure keuze voor stockfoto’s

Bigstock is geen slechte stockfotografie website in termen van kwaliteit. Het aanbod is gigantisch. De website en zoekmachine werkt naar wens. Maar, het is financieel gezien gewoon niet de beste keuze.

Prijs blijft voor velen het belangrijkste aspect bij het vergelijken van stock sites. Niemand wilt te veel betalen. Zeker niet als het elders ergens goedkoper kan. Het is daarom zeker aan te raden om ook onze andere stock site reviews te lezen.


Wat zijn de alternatieven


Bigstock ervaringen

Scroll naar top