123RF stockfotografie review 2018

123RF is een uitgebreide stockfotografie mediabibliotheek. De stock site is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een serieuze speler op de stockfoto markt. 123RF’s klantenbestand bestaat uit bekende bedrijven als Amazon, Google, en Microsoft. Dat is ook niet zo gek, want het aanbod bestaat uit meer dan 53 miljoen stockfoto’s, illustraties, video’s, en rechtenvrije muzieknummers.

123RF is in vergelijking tot andere stock sites zeer betaalbaar. De tarieven zullen je zeker aanspreken, zeker als je slechts een paar afbeeldingen nodig denkt te hebben. 


Kenmerken

  • Meer dan 53 miljoen stockfoto’s, illustraties, video’s, en rechtenvrije muzieknummers.
  • Goedkope optie voor wanneer je slechts een paar afbeeldingen nodig hebt.
  • 100% geld terug garantie op alle aankopen. 
  • De zoekmachine op de website laat wat wensen over.

Afbeeldingen zoeken op 123RF.com

123RF afbeeldingen

Kwaliteit en aanbod

123RF.com heeft een verrassend groot aantal stockfoto’s van professionele kwaliteit.

Soms kom je op een stock site iets tegen wat je ergens anders eerder hebt gezien, bijvoorbeeld op een andere stock site of op Google Afbeeldingen.

In dat geval is de kans groot dat er minder strenge richtlijnen worden gehanteerd. Met als gevolg meer amateuristisch beeldmateriaal. Sommige stock sites doen dit om het aanbod te vergroten. Zonde, want kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit. Dat is niet het geval bij 123RF. Het grootste gedeelte van de stockfoto’s zijn van bovengemiddelde kwaliteit, en daarmee geschikt voor voor velen soorten websites als bijvoorbeeld een bedrijfswebsite of een eigen blog.

123RF is buitengewoon afhankelijk van haar bestand aan content creators. 

Een stock site kan maar op één manier groter worden, namelijk door meer creators aan te trekken. Dat doe je door fotografen en illustratoren met respect te behandelen. Je geeft ze adequate ondersteuning en een eerlijke beloning voor hun werk.

123RF is een gevestigde speler en begrijpt de wensen van haar content creators goed. Wat er tot op heden toe heeft geleid dat 123RF momenteel meer dan 53 miljoen stock producten op de website aanbiedt, en nog steeds groeiende is.


Handleiding: afbeeldingen vinden voor jouw project

Ben jij op zoek naar mooie afbeeldingen voor jouw persoonlijke project? BesteWebsiteBuilder.nl heeft een uitgebreide handleiding geschreven om jou te helpen.


Zoeken en filteren

De catalogus van 123RF bestaat uit miljoenen beelden. Een dergelijk groot aantal beelden vereist een geavanceerde zoekmachine. De website laat op dat vlak wat steken vallen. We hebben de gebruiksvriendelijkheid van de uitbundig website getest. Onze conclusie is dat de zoekfuncties zeer standaard zijn.

Je mist uitgebreide filters waarmee je sneller kunt zoeken. Denk aan kleur, formaat etc. Daardoor duurt het in vergelijking met andere stock sites toch net iets langer om een geschikte afbeelding te vinden.

123RF prijzen 

Belangrijk om te weten:

123RF hanteert in vergelijking met andere stock sites goedkope tarieven voor zowel credits als abonnementen. Sterker nog misschien wel de laagste prijzen op de stockfotografie markt. Je hebt al een credits pakket vanaf €22 en een abonnement vanaf €59.

Het financieel voordeel valt voornamelijk te behalen op het kopen van credits. Dat maakt de stock site een aantrekkelijke optie voor klanten die af en toe afbeeldingen nodig hebben.

​Conclusie: een goedkope allround stock website 

Is 123RF een goede stockfoto site? Ja, absoluut. Het is zeker een goede keuze. Als je op zoek bent naar slechts een paar beelden, dan zul je versteld staan van de lage prijzen.

Ook voor gebruikers die vaker en een groter aantal afbeeldingen nodig hebben blijft 123RF.com één van de goedkoopste en beste opties. De zoekmachine werkt iets minder fijn dan bij andere stock sites, maar daar valt genoegen mee te nemen.


Wat zijn de alternatieven?


123RF ervaringen

Wat zeggen gebruikers over dit product Laat jouw ervaring achter
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat jouw ervaring achter